Proces etykietowania w branży mięsnej

Dostosowanie odpowiedniej etykiety do produktu ma znaczący wpływ na wybór Twoich klientów. W branży mięsnej etykietowanie towaru jest wymogiem przepisów prawa żywnościowego. Z drugiej strony to informacja dla samego nabywcy, ponieważ zawiera niezbędne dla niego wiadomości począwszy od daty ważności, przez skład czy klasę mięsa. Etykieta, poza samym produktem jest zatem czołowym elementem na rynku spożywczym, decydującym o wyborze konsumenta.

Aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom producentów branży mięsnej nasza działająca od ponad 20 lat firma ma do zaoferowania rozwiązanie wraz z pełną dostępnością urządzeń potrzebnych w procesie etykietowania. Dodatkowo nasi specjaliści chętnie skonsultują potrzeby Twojej firmy oraz pomogą Ci przy wyborze odpowiednich narzędzi w celu zwiększenia efektywności pracy.

NiceLabel logoJednym z rozwiązań, dzięki któremu sam w łatwy sposób zaprojektujesz i wydrukujesz etykiety z kodami kreskowymi bez pomocy informatyka jest system NiceLabel

Korzyści ze stosowania NiceLabel :

  • Obniżenie kosztów IT i zwiększenie elastyczności
  • Usprawnienie procesu zapewnienia jakości i zmniejszenie kosztów pracy
  • Zwiększenie wydajności i dokładności druku ręcznego
  • Zwiększenie spójności, skalowalności i wydajności operacyjnej druku ręcznego
  • Zwiększenie całkowitej wydajności operacyjnej

Aby proces etykietowania przebiegł sprawnie warto zainwestować w odpowiednie urządzenia. W naszej ofercie mamy m.in. drukarki, skanery kodów kreskowych czy systemy wizyjne, dzięki którym podniesiesz efektywność i jakość wykonywanej pracy.

Skonsultuj z nami. Zadzwoń lub napisz: